Mladinci v Kidričevem po preobratu brez točk

Mladinci so v tekmi z Aluminijem povedli, a v nadaljevanju tekme popustili in domačinom dovolili popoln preobrat.

To je bil deveti prvenstveni poraz, po katerem pa Grosupeljčani še vedno zasedajo visoko četrto mesto na prvenstven lestvici 1. slovenske mladinske EON Next gen lige.

Po tekmi je trener Urban Žohar povedal: "Žal se tokrat ni izšlo. Začetek tekme popolnoma po naših željah, zelo dobro smo opravljali naloge v obrambi in si tem ustvarili dovolj situacij, ampak lahkomiselno zapravljamo priložnosti. Z zadetkom Zalaznika smo zasluženo povedli, nato pa začeli lahkomiselno izgubljati posest, na kar se je tekma popolnoma premaknila na našo polovico. Na tak način smo vrnili nasprotnika v življenje, ki je z norim zadetkom izenačil tik pred polčasom. Očitno je omenjen zadetek spremenil ravnovesje, saj v drugem polčasu enostavno nismo uspeli zadržati posesti in se premakniti višje, nasprotnik je prevzel pobudo in sledil je rezultatski preobrat. Po zaostanku smo se uspeli sestaviti, ampak škoda je že bila storjena. Na koncu smo se zelo odprli, iskali izenačenje, a prejeli zadetek iz protinapada v zadnji minuti. Nisem zadovoljen z odnosom in predstavami, ki jih določeni fantje kažejo, saj meče to slabo luč na celotno ekipo. Enostavno bo treba tukaj pokazati več zrelosti, če nočemo metati slabe luči na uspešno sezono."

Za zaključek sezone sledijo še tri tekme. V Grosuplje prihajata Olimpij in Koper, med obema tekmama sledi še gostovanje v Mariboru.