Tekma proti Nafti je odpovedana

Tekma proti Nafti, ki bi morala biti odigrana v nedeljo, 24. 9., ob 15.00 je zaradi razmočenega igrišča odpovedana. 

Nadomestni termin bo znan naknadno. 

Brez točk na tekmi proti Biljam

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 17. septembra, odigrali srečanje 8. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču izgubili proti Biljam in tako prepustili prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Domači so hitro prevzeli pobudo in nadzorovali potek igre. Gostje so se taktično postavili in pretili iz protinapadov. V 13. minuti se jim je to obrestovalo. Po napaki v domači obrambi je do žoge prišel Fernandez, ki ni imel težav pri zaključku in tako svojo ekipo popeljal v vodstvo. Sledile so minute Brinja, ki je napadalo in pretilo, a Lipičar se ni pustil premagati. Zaustavil je kar nekaj nevarnih poskusov domače napadalne vrste. V samem zaključku polčasa so Bilje povišale vodstvo. Po izgubljeni žogi na sredini igrišča so črno-beli izpeljali hiter protinapad in drugič premagali Pavlija, ki je bil tokrat nemočen.

V drugem polčasu so modro-rumeni krenili po popoln preobrat. Močno so pritisnili na nasprotnika, a za razliko od prvega polčasa niso bili nevarni za zadetek. Veliko število predložkov v kazenski prostor ni obrodilo sadov. Gostje so suvereno branili prednost vse do 95. minute, ko je Ristić lepo sprejel žogo v kazenskem prostoru in rutinirano premagal vratarja Bilj. Gostje so hitro zatrli upanje domačih in že v naslednjem napadu postavili končni rezultat 1:3.

NK Brinje Grosuplje 1:3 NK Bilje

Strelci: Ristić (95'); Fernandez (13'), Ostojić (45' + 2'), Perko (96')

Brinje: Pavli, Brkić, Piskule, Šparovec, Kovač, Kene, Pušnik, Makovec, Matko, Žavbi, Islamagić.

Klop: Trobec, Kepic, Ristić, Stojaković, Zrnec, Vrhovnik, Beguš, Perger.

Bilje: Lipičar, Batič, Džaja, Trdin, Radulovič-Veličkovič, Humar, Vales, Koštić, Marjanac, Ostojič, Fernandez.

Klop: Zagomilšek, Perko, Koron, Goncalves, Doplihar, Žigon.

Za ubranitev prvega mesta proti Biljam

V nedeljo, 17. 9. bodo nogometaši Brinja odigrali domače srečanje z Biljami. Modro-rumeni so začetek novega kroga ponovno pričakali na prvem mestu prvenstvene lestvice in bi z zmago to tudi ohranili. 

V prejšnjem krogu so varovanci Gorana Markovića po petih zaporednih zmagah utrpeli prvi poraz v sezoni. Na domačem igrišču jih je premagal Triglav iz Kranja. Bilje v sezono niso vstopile tako uspešno. Na šestih tekmah so zbrale 7 točk in tako trenutno zasedajo 9. mesto na prvenstveni lestvici. 

Na Stadionu Brinje Grosuplje bodo lahko obiskovalci uživali v novi ponudbi hrane. Na meni prihajajo piščančji fingersi s sladkim krompirčkom in omakicami. Poleg tega bo klub pripravil tudi posebno akcijo za otroke. Vsak otrok, ki bo na tekmo prišel v klubskih oblačilih bo dobila sladoled za le 1 evro. 

Navijači, pridite na stadion in pomagajte nogometašem Brinja ohraniti prvo mesto na lestvici. 

Goran Marković po tekmi s Triglavom

Nogometaši Brinja so po petih zaporednih zmagah doživeli prvi poraz v sezoni. Pred domačimi gledalci jih je premagal Triglav. Po tekmi s Triglavani je svoje misli strnil trener Brinja, Goran Marković.

Ko si celo tekmo boljši, potem pa prejmeš zadetek v sodnikovem dodatku …

Lahko bi rekli, da je poraz boleč, mogoče pa je celo prišel v pravem trenutku, da se začnemo zavedati, kje smo bili pred sezono in kje smo sedaj. Kar nam je uspelo v prvih petih krogih, je res neverjetno. Fantom ne morem ničesar očitati. Videlo se je, da je bila prisotna želja, ampak brez doseženega zadetka si ne moreš obetati točk.

Kljub terenski prevladi ni bilo veliko priložnosti za zadetek …

Glede na to, da smo imeli veliko terensko premoč, smo si premalo ustvarili. Imeli smo sicer kar nekaj situacij, iz katerih bi lahko nevarno zapretili, ampak nam ni uspelo. Iz tega se bomo nekaj naučili in to poskušali popraviti že v nedeljo proti Biljam.

Kako odreagirati po prvem porazu v sezoni?

Mislim, da so kljub mladosti fantje dovolj zreli, da bodo znali iz tega poraza vzeti čim več pozitivnega in ostalo pustiti za seboj. Seveda so po dobrem začetku apetiti zrasli in je bil ta poraz neke vrste šok, ampak verjamem, da to na fantje ne bo negativno vplivalo.

Prvi odziv nogometašev po porazu?

Takoj po tekmi so imeli fantje v slačilnici kratek sestanek, na katerem so se pogovorili. Kulisa na stadionu je bila res lepa, zato so si zelo želeli navijače nagraditi z zmago. Žal se ni izšlo. Rad bi se zahvalil, vsem, ki so nas prišli podpirat na tekmo proti Triglavu. Ta podpora nam zelo veliko pomeni in upam, da je bomo deležni tudi v prihajajočih tekmah.

Prvi poraz v sezoni

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 10. septembra, odigrali srečanje 7. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so izgubili proti Triglavu in tako zabeležili prvi poraz v sezoni.

zavbi23

Prvi polčas je minil v znamenju prevlade nogometašev Brinja, ki pa si niso uspeli priigrati veliko priložnosti za zadetek. Na drugi strani so se gostje skorajda izključno posvečali branjenju in poskušali iz protinapadov. Domači so v napadalni tretjini naredili preveč napak, da bi lahko resneje ogrozili vrata Triglava. Še najbolj nevarno je bilo v zaključku polčasa, ko je Piskule prišel do strela z razdalje 10 metrov. Kapetan Brinja je dobro streljal, a gostujoči vratar se je izkazal in preprečil veselje domačih. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 0:0.

Drugi polčas je bil podoben prvemu, le da je bila prevlada Brinja še bolj izrazita. Modro-rumeni so popolnoma stisnili nogometaše Triglava, ki so se osredotočali le še na branjenje. Priložnosti za zadetek pa kljub temu ni bilo. V zaključku tekme so varovanci Gorana Markovića na polno krenili po zmago. Napadali so, a brez uspeha. V 92. minuti so gostje iz svoje edine priložnosti na tekmi prišli do zadetka. Kondić je uspel premagati Pavlija in poskrbel, da so točke odšle v Kranj.

NK Brinje Grosuplje 0:1 NK Triglav Kranj

Strelci: Kondič (92')

Brinje: Pavli, Brkić, Piskule, Kepic, Klančnik, Kene, Pušnik, Makovec, Matko, Žavbi, Stojaković.

Klop: Trobec, Beguš, Ristić, Zrnec, Šparovec, Islamagić, Perger, Kovač.

Triglav: Kruljac, Bernik, Ljubijankić, Šalja, Čadež, Schweiger, Mlakar, Podbregar, Gašperin, Pokorn, Petrović.

Klop: Malnar, Lečnik, Čeh, Kondić, Gibson, Rant, Kukavica, Ivetić.