Mladinci za odlično igro nagrajeni z zmago

U-19> BRINJE GROSUPLJE : OLIMPIJA LJUBLJANA 3 : 2
Luka Kosić(18'-ag), Jaka Nežmah(26'), Nik Zrnec(29'); Lan jerak(41'-ag), Žiga Slaviček(88')

Mladinci z odlično igro nadigrali vrstnike ljubljanske Olimpije.

Odločen pričetek tekme s kombinatoriko je že v uvodnih minutah nasprotnika pripravil v podrejen položaj. Hitro so nogometaši Brinja prišli do prvih priložnosti, vodilni zadetek pa dosegli po nepopustljivosti Nika Zrneca, ki je nasprotnika prisilil v napako. Osem minut pozneje je Jaka Nežmah povišal rezultat na 2:0, le tri minute pozneje, po še eni lepi akciji in še lepšem zaključku Nika Zrneca je semafor v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, že kazal 3:0. To je bilo dovolj za prvo spomladansko zmago.

Po tekmi je trener Luka Žinko povedal: "Za današnjo tekmo z Olimpijo si prav vsi fantje zaslužijo vse čestitke. Še posebno v prvem polčasu smo Olimpijo močno nadigrali. Vodili že s 3:0 ter nato nesrečno prejeli gol, kar pa nas ni vrglo iz tira. Podobno je bilo tudi v nadaljevanju. Fantje so prikazali veliko kombinatorike in nanizali smo še nekaj priložnosti, vendar žoga ni več hotela v mrežo. Proti koncu smo prejeli še zadetek, vendar imam občutek, da naša zmaga ni bila resno ogrožena. Stvari, ki smo jih uigravali na treningih so uspevale in to nam je olajšalo tekmo. So pa seveda še majhni detajli na katere moramo biti v prihodnje pozorni, da se nam ne ponavljajo. Gremo v novi teden, kjer sledi priprava na Maribor in delali bomo na tem, da se prikažemo najmanj v podobni luči.
Še enkrat bi fantom čestital za res lepo predstavo z veliko želje, pravih odločitev in seveda nogometnega znanja. Čestitke tudi fantom selekcije U17, ki so spet pokazali, da si zaslužijo biti v vrhu tabele."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Prihodnjo soboto nogometaši Brinja gostujejo v Mariboru.