Z izjemno igro potrdili končo 3. mesto

V četrtek so strejši dečki U-15 na domačem igrišču odigrali zadnjo tekmo v 1.SNL U-15 zahod. Brinje Grosuplje in Bravo Generali, 3. in 4. uvrščeni moštvi na prvenstveni lestvici sta neposredno odločali o prestižnem končnem 3. mestu na prvenstveni lestvici.

Preberi več

Neodločen rezultat za zaključek sezone

Modro-rumeni so odigrali zadnje srečanje sezone. V Ajdovščini so proti Primorju remizirali z rezultatom 1:1.

Najbolj zanimivi dogodki na tekmi so se zgodili v prvem polčasu. V 9. minuti je sodnik pokazal na belo točko in domači so imeli priložnost, da pridejo do vodstva. Odgovornost je prevzel Demirović, sprožil v svojo levo stran in premagal Šugića. Vratar Brinja je sicer krenil v pravo smer, a strel je bil preveč natančen. Varovanci Gorana Markovića so odgovorili v 18. minuti. Po lepi akciji je Kene prišel pred vrata nasprotnika in z natančno odmerjenim strelom premagal vratarja Primorja. V nadaljevanju srečanja sta si obe ekipi pripravili še nekaj obetavnih situacij za zadetek, a do spremembe rezultata ni prišlo.

Brinje sezono zaključuje z 11 zmagami, 5 neodločenimi rezultati in 14 porazi. Skupaj je na računu modro-rumenih 38 točk, kar jih trenutno uvršča na 8. mesto prvenstvene lestvice.

Glavni cilj prve drugoligaške sezone, obstanek v ligi, je izpolnjen.

Za zaključek sezone v Ajdovščino

Nogometaši Brinja bodo v petek ob 17.00 odigrali zadnjo tekmo v sezoni 2022/2023. Odpravili se bodo na gostovanje v Ajdovščino, kjer se bodo pomerili s Primorjem.

Po porazu na zadnji domači tekmi bodo varovanci Gorana Markovića poskušali zaključiti sezono v stilu spomladanskega dela. Z zmago. Pomerili se bodo s Primorjem, ki se na lestvici nahaja na 6. mestu, medtem ko je Brinje dve mesti nižje s tremi točkami manj.

Srečanje v Ajdovščini bo predstavljalo labodji spev prve drugoligaške sezone Brinja, ki bi jo lahko že sedaj označili za uspešno. Končne zaključke pa se bo seveda vleklo po petkovi tekmi.

Dva vpoklica v reprezentanco Slovenije do 15 let

Ena izmed mladih selekcij reprezentance Slovenije bo ponovno obarvana modro-rumeno. Tokrat gre za selekcijo U15. Selektor Muamer Vugdalić je na seznam izbrancev uvrstil dva nogometaša Brinja, in sicer Nikolaja Lazarevića in Mateja Mehleta.

Reprezentanti bodo v sklopu prihajajoče reprezentančne akcije odigrali dve prijateljski tekmi proti Češki (23. 5. in 25. 5.). Slovenci se bodo zbrali 21. maja v NNC Brdo.

Nikolaju in Mateju iskreno čestitamo in jima želimo obilo uspeha!

Foto: NZS

Modro-rumeno obarvana slovenska reprezentanca do 18 let dvakrat proti Bosni in Hercegovini

Slovenska reprezentanca do 18 let je opravila z reprezentančno akcijo, v sklopu katere je odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi. Naj spomnimo, da je selektor Anton Žlogar na seznam izbrancev uvrstil kar 4 mlade nogometaše Brinja, in sicer Urbana Trobca, Andraža Mikliča, Anela Islamagića in Aleksa Ristića.

Slovenci so na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino remizirali brez zadetkov. Trobec, Islamagić in Ristić so vstopili s klopi.

Na drugi tekmi so bili reprezentanti Slovenije uspešnejši in premagali izbrano vrsto Bosne in Hercegovine z rezultatom 3:1. Ristić je obračun začel v prvi postavi, Islamagić in Miklić sta odigrala drugi polčas, Trobec pa je v igro vstopil v 58. minuti.

Vsem štirim reprezentantom iskreno čestitamo!

Foto: NZS