Luka Jerin je prva okrepitev Brinja v letu 2024

Luka Jerin je prva okrepitev modro-rumenih pred drugim delom sezone. 19-letni in 194 cm visoki Ljubljančan bo okrepil konkurenco v napadu trenerja Gorana Markoviča.

Jerin je v prvem delu sezone igral za ajdovsko Primorje, za katerega je v drugoligaški konkurenci zbral 17 nastopov in dosegel tri zadetke. Svoje nogometno znanje je nabiral v mladinskih selekcijah Brava, Olimpije, Radomelj in tudi Brinja. V 1. slovenski mladinski ligi je novi napadalec Brinja zbral 44 nastopov in zabil 14 zadetkov.

Na svojem računu ima tudi 4 nastope in en zadetek za mladinsko reprezentanco Slovenije (U19).

Ob sklenitvi sodelovanja je dejal: "Vodstvo kluba mi je predstavilo njihove načrte zame in me prepričalo. Delo z mladimi je v Brinju zelo kvalitetno, zato odločitev o prihodu ni bila težka. Vesel sem, da sem sedaj nogometaš Brinja. Želim si igrati in napredovati ter tako pomagati ekipi do rezultatskega uspeha. Seveda ne bo lahko, saj je druga liga kvalitetna, a sem prepričan, da lahko s trdim delom veliko dosežemo. Fante sem že spoznal in z njimi opravil nekaj treningov. Lahko rečem, da so občutki zelo prijetni. Sedaj pa je pred nami naporno pripravljalno obdobje, ki ga moramo dobro opraviti, da bomo pripravljeni na nadaljevanje prvenstva."

Prihod prve okrepitve v letu je pokomentiral tudi športni direktor kluba, Tine Zupan: "Luka je bil v Brinju že v kadetski konkurenci, takrat kot posojen igralec Olimpije. Gre za specifičen profil nogometaša, ki ga je težko najti, torej zelo visokega napadalca. To smo iskali že zadnja dva prestopna roka. Operiramo v lastnih okvirih in omejitvah, zato iščemo nogometaše, ki delujejo na področju Ljubljane, so mladi in zagnani. Luka je letnik 2004 in pozna sistem dela, saj je bil Goran Marković njegov trener že v kadetski selekciji, zato je dober fit za nas."

Luka, dobrodošel v Brinju!