Maj Pavli pred obračunom z Olimpijo - To bo posebna tekma

V četrtek ob 14.00 bo v Grosuplju gostovala ljubljanska Olimpija. Pred srečanjem 2. kroga Pokala Pivovarna Union smo se pogovarjali z vratarjem Brinja, Majem Pavlijem, ki je nekoč nosil tudi dres Olimpije, poleg tega pa se je proti zeleno-belim že pomeril v pokalnem tekmovanju. V dresu Aluminija se je z Olimpijo srečal v polfinalu lanskega pokalnega tekmovanja.

 pavli1

O spominih na lansko polfinalno tekmo

Spomini so še dokaj sveži. Odigrali smo tekmo na zares visokem nivoju, kar se za polfinale pokala seveda tudi spodobi. Na koncu nam je zmanjkalo malo športne sreče in Olimpija je napredovala v finale. Na tej tekmi so pokazali vso svojo kvaliteto, ki jim je navsezadnje prinesla ne samo naslov pokalnega, ampak tudi državnega prvaka.

Kaj je odločilo polfinalno tekmo med Aluminijem in Olimpijo v korist Ljubljančanov?

Ključni jeziček na tekmi je bila po mojem mnenju njihova mirnost v ključnih trenutkih tekme. Bili so bolj izkušena ekipa od nas, kar je na takšnih tekmah velikokrat odločilnega pomena.

O ekipi Olimpije

Govorimo o vrhunski ekipi z izjemnimi posamezniki, ki znajo narediti tako imenovano potezo več in tekmo obrniti v njihovo korist. Že dejstvo, da tekmujejo v konferenčni ligi govori o njihovi kakovosti. V zadnjem obdobju jim sicer ne gre vse po načrtih, a jasno je, da bodo v četrtek očitni favoriti.

O občutkih pred tekmo s svojo bivšo ekipo

Res je, v Olimpiji sem doživel veliko lepih trenutkov in ustvaril lepe spomine. Igrati proti svoji bivši ekipi bo nekaj res posebnega, zato se tega srečanja že veselim. Je pa res, da se je ekipa Olimpije od takrat, ko sem bil jaz njihov član, zelo spremenila, tako da ni ostalo veliko igralcev, ki so takrat igrali.

O ohranjanju stikov s soigralci pri Olimpiji

Ne morem reči, da se zelo pogosto slišimo, sem pa občasno v stiku z nekaterimi igralci z mladinskega pogona. Lepo bo videti znane obraze v četrtek.

O pričakovanjih za tekmo proti Olimpiji

O rezultatskih pričakovanjih ne bi preveč razpredal. Jasno je, kdo je favorit, a tudi mi imamo svoj načrt, kako dobiti tekmo. Poskusili bomo presenetiti. Bo pa to zagotovo za vsakega izmed nas tekma s posebnim nabojem, saj vsi vemo, kaj Olimpija pomeni v Sloveniji. Verjamem, da se bo v Grosuplju nabralo kar nekaj gledalcev, kar bo še dodalo k posebnosti tekme.