Poraz mladincev v Novem Mestu

Minuli petek so mladinci gostovali v Novem Mestu, kjer pa se tekma ni odvila po njihovih načrtih.

Varovanci trenerja Urbana Žoharja so na gostovanje pri Krki glede na položaj na prvenstveni lestvici EON NEXTGEN LIGE odhajali kot favorit srečanja. Razmeroma zgodaj prejeti zadetek je spremenil taktični načrt igre. Nadaljevanje igre ni prineslo željene spremembe v rezultatu, saj žoga v nekaj primerih enostavno ni hotela v gol domačih.

KRKA : BRINJE GROSUPLJE 3 : 0
Niko Miočić(14'), Mark Gliha(63'), Tai Meze(91')

Po tekmi je trener Urban Žohar povedal: "Verjetno je prva stvar, ki bo spremenil pristop, s katerim smo vstopili v tekmo. Morda smo v enem delu podcenjevali kvaliteto nasprotnika, ki je v položaju, kjer so nujno potrebovali točke. V napadu smo bili premalo konkretni, premalo agresivni za nasprotnikov gol, narobe smo tudi prepoznavali situacije, ki so se nam ponujale.
Na drugi strani nas je nezbranost v nekaterih posredovanjih kaznovala, kar je vodilo do prvega zadetka. Zadetek je dal nasportnika dvignil in začutili so, da lahko proti nam izvlečejo točke. V drugem polčasu smo izboljšali igro v napadu, ampak škoda je že bila storjena. Krka je dobila samozavest in iz prvega resnega protinapada povedla 2:0. Na koncu smo imeli še priložnosti za znižanje, ampak tista sreča, ki bo morali sprovocirati, ni bila tokrat na naši strani. Zagotovo moramo določene stvari izvesti bolje, predvsem pa vstopiti v tekmo z najvišjim nivojem motivacije. Kakšen bo naš odgovor bomo skušali že pokazati v ponedeljek na tekmi s Celjem."

Več o tekmi na TEJ POVEZAVI.

V ponedeljek 25.09.23 ob 16. uri v Grosuplju gostuje A2S Celje.