David Šugić po šesti zmagi brez prejetega zadetka: Pohvaliti želim celotno ekipo

Nogometaši Brinja v spomladanskem delu sezone beležijo izjemne rezultate. Najboljše od vseh ekip v ligi. Na sedmih tekmah so šestkrat zmagali in prav tolikokrat srečanje zaključili brez prejetega zadetka. Tako je bilo tudi ob zmagi nad Bistrico, na kateri je bil glavni junak vratar Brinja, David Šugić. Ubranil je dve lepi priložnosti gostov in tudi strel z bele točke. S 23-letnikom smo se po tekmi pogovarjali o do sedaj odličnem spomladanskem delu.  

Komentar tekme

Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma. Igrišče je bilo zelo razmočeno, zato smo morali prilagoditi našo igro. Igrali smo proti Bistrici, ki je v pokalu dokazala, da je lahko izjemno neugodna ekipa. Kljub temu je bil naš cilj zmaga in tako smo tudi vstopili v srečanje. Pokazali smo željo po zadetku in ta je prišel ob pravem trenutku. Povedli smo pred koncem prvega polčasa, zato nam v drugem delu ni bilo potrebno brezglavo napadati.

O zahtevnih pogojih za igro

Za vratarje je v takšnih pogojih težko. Žoga se zelo nepredvidljivo odbija, zato moraš biti pripravljen na vse. Seveda je lažje, če imaš pred seboj tako dobro obrambo, kot jo imam jaz. Skupaj zelo dobro delujemo in to smo danes še enkrat dokazali.

O ubranjeni enajstmetrovki

Malo sem ga počakal, nato krenil v svojo levo smer. Na srečo se je izkazalo, da sem pravilno prebral namero izvajalca in strel ubranil. Vesel sem, da sem tako ekipi pomagal do novih treh točk.

O zelo uspešnem spomladanskem delu

Ne morem reči, da sem pričakoval tako uspešen spomladanski del, ampak že na prvi tekmi smo pokazali, da smo dobra ekipa in da bomo v nadaljevanju prvenstva nevarni. Odlično smo opravili priprave, kar se pozna na igrišču. Med seboj smo povezani in zasledujemo isti cilj. Na vsako tekmo se dobro pripravimo, damo vse od sebe in poskušamo osvojiti tri točke.

Sedem tekem, šest brez prejetega zadetka. Je to posledica dobre obrambe ali njegovih predstav?

Skupaj smo dobri. Pohvaliti želim celotno ekipo. Odlično komuniciramo, trdo delamo in to se pozna na tekmah. Teh šest zmag brez prejetega zadetka je posledica odličnega ekipnega dela.

O tekmah, na katerih ni veliko dela

Vratar mora biti vseh 90 minut sto procentno pripravljen. Spremljati mora igro in predvideti poteze nasprotnikov. Z glavo mora biti pri stvari. Pogosto so tudi tekme, na katerih ni veliko dela, zelo naporne. Celoten obračun namreč spremljaš žogo, postavljaš igralce in poskušaš predvideti, kaj se bo zgodilo.

O počutju v NK Brinje Grosuplje

Počutim se super. Klub je urejen in atmosfera v ekipi je odlična. S fanti smo se hitro ujeli, zato nisem imel težav pri privajanju. Nasploh se v Sloveniji dobro počutim, kar je dodaten razlog, da sem zadovoljen v Brinju.