Nova zmaga in dvig na prvenstveni lestvici

Nogometaši Brinja so v petek, 24. marca, odigrali srečanje 22. kroga 2. SNL. V Lendavi so premagali Nafto z rezultatom 0:2.  

Ekipa Brinja je zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pogrešala dva pomembna člana ekipe, in sicer Tomaža Kepica in Ala Mahića. Goran Marković se je odločil, da bo priložnost ponudil mladim nogometašem iz domače nogometne šole. Od prve minute sta tekmo začela Aleks Ristić in Vid Hojč, na klopi pa so na svojo priložnost čakali Urban Trobec, Peter Čeferin in Anel Islamagić, ki so za člansko ekipo že zaigrali v jesenskem delu, na svoj debi pa je bil pripravljen Nik Zrnec.

Na začetku tekme smo lahko spremljali precej izenačeno igro, potem pa so modro-rumeni stopili na plin. V 17. minuti je Hojč odlično prodrl v kazenski prostor in z rutiniranim zaključkom premagal vratarja Nafte. Nogometaši Brinja so nadaljevali s podjetno igro, kar se jim je obrestovalo dobrih 10 minut kasneje. Brkić je odlično izvedel prosti strel in s pomočjo vratnice je žoga odšla v mrežo. Do konca polčasa ni bilo večjih pretresov in ostalo je pri vodstvu Brinja z 0:2.

V drugem delu srečanja se pristop igralcev Brinja ni veliko spremenil. Krasila jih je borbena igra v obrambi in kombinatorna igra v napadu. Nafta je imela težave pri ustvarjanju priložnosti za zadetek in morebitno znižanje zaostanka, zato Šugić ni bil velikokrat ogrožen. Suvereno je ulovil nekaj visokih žog, ki so zatavale v kazenski prostor, večjega dela pa ni imel. Goran Marković je v drugem polčasu opravil nekaj zamenjav, da je osvežil moštvo. Vstopil je tudi Nik Zrnec, za katerega je bil to prvi uradni nastop za člansko ekipo Brinja. Modro-rumeni so srečanje mirno pripeljali do konca in zabeležili nove tri točke.

Pogled na lestvico je sedaj precej lepši, saj se Brinje s 24. točkami nahajajo na 11. mestu. Naslednji teden bodo nogometaši Brinja odigrali zelo pomembno tekmo, saj v Grosuplje prihaja Triglav Kranj, ki ima enako število točk in se na lestvici nahaja tik pod modro-rumenimi.

NK Nafta 1903 0:2 NK Brinje Grosuplje

Strelci: Hojč (18'), Brkić (29')

Nafta: Agoston, Szabo, Plej, Urh, Feher, Pigac, Igrec, Zoltan, Novinić, Sulejmanović.

Klop: Czirjek, Nikolić, Zamuda, Čuček Bezjak, Petrović, Plej, Časar, Andras.

Brinje: Šugić, Klančnik, Hojč, Matko, Šporar, Pušnik, Boh, Brkić, Kene, Piskule, Ristić.

Klop: Trobec, Šparovec, Djelovci, Ostojić, Islamagić, Čeferin, Zrnec, Hajdinjak.