Zmaga nad prvouvrščeno ekipo prvenstva

Nogometaši Brinja so v soboto, 4. marca, odigrali prvo srečanje spomladanskega dela sezone. V gosteh so z rezultatom 0:2 premagali Rogaško.

V začetku srečanja so se uresničila pričakovanja trenerja Brinja, ki je pred tekmo dejal, da pričakuje nekoliko bolj previden uvod v tekmo s strani obeh ekip. Domači so sicer imeli nekaj terenske prevlade, a niso veliko tvegali, zato je igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Modro-rumeni so nekajkrat poskušali z izvedbo hitrega protinapada, vendar je domača obramba uspela ubraniti svoja vrata.

Ko se je približevala polovica prvega dela tekme so varovanci Gorana Markovića povedli. Po tem, ko je obrambni nogometaš Rogaške prekinil zelo nevaren prodor Kepica, ki je stekel proti vratom nasprotnika, je sodnik dosodil prosti strel za Grosupeljčane. Piskule je sprožil proti golu in žoga je enega izmed nogometašev v živem zidu zadela v roko, zato je delivec pravice pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Brkić, ki je tudi uspešno izvedel enajstmetrovko in Brinje popeljal v vodstvo.

Po doseženem zadetku se dinamika srečanja ni veliko spremenila. Rogaška je imela manjšo pobudo, a ni bila nevarna za zadetek. Medtem so modro-rumeni čakali na novo priložnost in ta je prišla v 44. minuti. Po zmedi v kazenskem prostoru se je žoga odbila do Piskuleta, ki je rutinirano zaključil za vodstvo z 0:2.

Drugi polčas se je za Rogaško začel zelo slabo. Hajdinjak je utekel domači obrambi in krenil proti golu, domači vratar pa je nad njim storil prekršek in prejel rdeči karton. Po izključitvi vratarja so bili domači še manj nevarni. Nogometaši Brinja niso imeli težav pri zaustavljanju domačih poskusov in bili večkrat v priložnosti za povišanje vodstva, a jim je zmanjkalo malo zbranosti pri zaključevanju napadov. Tekmo so uspeli mirno pripeljati do konca in premagali prvouvrščeno Rogaško.

NK Rogaška 0:2 NK Brinje Grosuplje

Strelci: Brkić (21'), Piskule (44')

Rogaška: Badžarić, Pirtovšek, Matošević, Lampreht, Majcenić, Majcen, Moreira, Marcius, Pavlović, Gradišar, Haljeta.

Klop: Ribič, Mihalič, Tomaškovič, Kantužer, Eberhart, Ivanov, Gobec, Hajrić, Drobne.

Brinje: Šugić, Brkić, Piskule, Kepic, Mahić, Klančnik, Klašnja, Matko, Hajdinjak, Pušnik, Boh.

Klop: Cvijić, Šporar, Abdić, Dergić, Šparovec, Djelovci, Ostojić, Kovač, Kene