Pogovor pred nadaljevanjem prvenstva - kapetan ekipe, Denis Boh

Pripravljalno obdobje je praktično zaključeno in sobotna prvenstvena tekma proti Rogaški je vse bližje. Člani se že pospešeno pripravljajo na obračun s prvouvrščeno ekipo jesenskega dela prvenstva. Pogovarjali smo se s kapetanom ekipe, Denisom Bohom, ki je med najbolj izkušenimi nogometaši Brinja. Obdelali smo številna področja. Posvetili smo se stanju v ekipi, pripravljalnemu obdobju, njegovi vlogi v moštvu in še številnim drugim zanimivim temam.

O stanju ekipe

Fizično smo precej dobro pripravljeni. V igri pa še obstajajo malenkosti, ki jih moramo izboljšati. Po tekmi ali dveh bomo tam, kjer si želimo biti. Mislim, da ne bi smeli imeti večjih težav pri doseganju prave forme. Kvalitete imamo dovolj. Že na prvem obračunu bomo šli na polno.

O sprejemu novih igralcev

Smo ekipa, ki lepo sprejme nove člane. Ob prihodih novih igralcev ni bilo nobenih težav. Dobro so se vključili v moštvo. Karakterno so vsi dobri fantje, zato ne dvomim, da bodo stvari tekle kot morajo.

O tem, da je ekipa Brinja mlada

Da je ekipa mlada ima svoje pluse in minuse. V naši igri se ne pozna, da je veliko mladih igralcev in manj izkušenejših. Nekateri mladi nogometaši imajo za seboj že veliko tekem, na katerih so uspeli nabrati kar nekaj izkušenj za svojo starost. Nekateri fantje so igrali tudi že na višjem nivoju, kar je še dodatna dodana vrednost za moštvo.

O njegovi vlogi v ekipi

Kot kapetan poskušam biti vodja tako na igrišču kot izven igrišča. Na treningih in tekmah soigralce poskušam usmerjati in jim ponuditi čim več koristnih informacij. Še posebno ob težkih trenutkih jih spodbujam, da se skupaj uspemo dvigniti.

O pripravljalnem obdobju

Pripravljalno obdobje je bilo precej dolgo. Aktivnosti smo korektno oddelali in sledili planu. Odigrali smo veliko število tekem, da smo se kar se da uigrali. Prišlo je kar nekaj novih fantov, zato je bilo to zelo pomembno. Lahko rečem, da je za nami uspešno pripravljalno obdobje in smo pripravljeni za nadaljevanje prvenstva.

O napredku kluba  

Klub gre naprej na vseh področjih. Povsod se vidijo majhni premiki. Seveda bo o smeri kluba več pokazal čas, a mislim, da je napredek dober. Koraki naprej se delajo pri strokovnem štabu, ekipi fizioterapevtov in odnosov z javnostmi pa še na številnih drugih področjih. Jaz to obravnavam kot pozitivne spremembe.

O pričakovanjih za sobotno tekmo

Pred nami je težka tekma in zahteven začetek spomladanskega dela. Vemo, da je Rogaška prva na lestvici, zato je jasno, da je to močan nasprotnik. Pozimi so se še dodatno okrepili in z nekaj nogometaši podpisali profesionalne pogodbe. A to nas ne zanima preveč. Na gostovanje se bomo odpravili s svojim planom za tekmo in dali vse od sebe, da se vrnemo s točkami.

O težkem uvodu v nogometno pomlad

Že v prvem delu prvenstva smo dokazali, da lahko igramo proti vsakemu nasprotniku. Razlike niso tako velike, tako da imamo zagotovo tudi v soboto svoje možnosti. Če bomo izkoristili svoje priložnosti, se lahko v Grosuplje vrnemo s pozitivnim rezultatom.

O povezanosti ekipe

Povezanost ekipe je osnovna in tudi ključna stvar pri doseganju rezultatov. Če je ekipa homogena je vse lažje. Vsak igralec mora dati vse od sebe in pomagati soigralcem, ko kakšen od njih naredi napako. V nasprotnem primeru je moštvo zelo težko uspešno.  

O napredku ekipe

Vse boljši postajamo v tempu igre. Največji preskok pri prehodu iz tretje v drugo ligo je prav pri tempu. Zadeve morajo potekati hitreje in zaenkrat se relativno uspešno prilagajamo, imamo pa še nekaj prostora za napredek. S tem smo bolj nevarni v zadnji coni, uspešneje napadamo prostor in nasprotniku povzročamo več težav.