3.SNL> Hat trick Đajiča

BRINJE GROSUPLJE : SLOVAN 5 : 1 (2:0)
Milan Đajič(14',25',74'), Gregor Dorniž(72'), Žan Poljanšek(89'); Puškar Anel(89')

Grosupeljčani s čisto petico opravili nalogo s katero suvereno držijo vrh prvenstvene lestvice.

Vprašanje zmagovalca ni bilo odprto niti za trenutek. Brinje Grosuplje je takoj pritisnilo proti vratom gostov. Posledica le tega je bilo igranje z roko igralca Slovana v svojem kazenskem prostoru. Zanesljiv izvajalec kazenskega strela za vodstvo Brinja je bil Milan Đajič. Dobrih 10 minut pozneje, asistenca Ajdina Dergića, Đajič z glavo viša vodstvo na 2:0. Tudi v nadaljevanju premoč Brinja, vendar obramba gostov do polčasa zadrži vse pritiske domačinov.
V prvi polovici drugega polčasa je ritem igri nekoliko padel, a je v drugi polovici sledil izjemen finiš. V 72. minuti na 3:0 vodstvo domačih poviša Gregor Dorniž, po asistenci Ala Mahiča. Minuto in pol pozneje Milan Đajič po asistenci Anžeta Puciharja s svojim tretjim zadetkom viša na 4:0.
Anel Puškar v 81. minuti iz prostega strela dosega zadetek za Slovan, kar pomeni da se je končala serija devetih tekem zapored brez prejetega zadetka Brinja Grosuplje. Zadnji gol so prejeli 17. oktrobra 2021.
V predzadnji minuti rednega dela srečanja ja Žan Poljašek prisilil gostujočega vratarja v napako in postavil končni izid 5:1 za Brinje Grosuplje.

Po tekmi je trener Goran Marković povedal "Zaslužena zmaga proti sosedom s Kodeljeva. Skozi celotno srečanje smo bili boljši nasprotnik. Poleg petih zadetkov, smo imeli še lepo število priložnosti, ki so bile neizkoriščene. Sedaj nas čakata dve "lažji" tekmi na papirju, kar pa še zdaleč ni tako. Mi moramo ostati mirni in se predvsem ukvarjati sami s sabo ter igrati tekmo po tekmo, če želimo izpolniti naš cilj. Še enkrat čestitke ekipi za dobro odigrano tekmo, na koncu pa je zopet treba izpostaviti lepo število gledalcev na tribuni, ki so jih dodatno lepo napolnili "mali nogometaši" iz naše nogometne šole, kar je dalo dodatno motivacijo našim igralcem."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

V soboto 23. aprila sledi gostovanje v Vipolžah. Kljub velikemu razkoraku na prvenstveni lestvici, pa bo tekma zahtevna. Domači bodo v borbi za obstanek med tretje ligaško druščino prav gotovo storili vse , da ostanejo neporaženi.

Tekma se bo 23.04.2022 pričela ob 16.30 uri.

Video posnetek tekme: