3.SNL: S točko iz Trbovelj

NK RUDAR TRBOVLJE : NK BRINJE GROSUPLJE 1:1
Katić(44'); Boh(47'-11m)

Grosupeljski nogometaši so v Trbovlje odkrito odhajali po ugoden izid. Želja so bile nove tri točke.

Na koncu se ni vse izšlo po željah, kljub vsemu pa je končni rezultat pokazatelj razmerij na igrišču.
Gostje iz Grosuplja so hitro prevzeli pobudo na igrišču, toda prvi res nevaren strel proti vratom nasprotnika v 12. minuti tekme je pripadel domačim nogometašem. Zgoščeni domači nogometaši na svoji polovici so popolnoma omrtvili igro Brinja Grosuplje. Gostje premoči v posesti enostavno niso uspeli konkretizirati v zaključke na gol. Najbolj izrazito priložnost so imeli v 38. minuti ko je, po povratni podaji Smrekarja, Ambrož streljal preko domačih vrat. V 45. minuti so domači z lepo akcijo prišli do zaključnega strela in povedli z 1:0, kar je bil izid polčasa.
Drugi polčas se je za grosupeljske nogometaše pričel odlično, saj so že v drugi minuti nadaljevanja izničili prednost domačih. Po igranju z roko domačih nogometašev v svojem kazenskem prostoru, je kazenski strel uspešno izvedel Boh. V nadaljevanju tekme je bilo zelo malo akcij iz katerih bi lahko katera od ekip dosegla zadetek. V 67. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen igralec Brinja Andaraž Žugič. Kljub temu so imeli Grosupeljčani malo pred koncem tekme prek Černiča obetavno akcijo prek katere bi lahko povedli, vendar je domača obramba v zadnjem trenutku uspešno posredovala.
Po tekmi je trener Goran Markovič povedal:
"Težka tekma v Trbovljah, kjer smo igrali proti zaprto usmerjeni ekipi. Domačini so bili zelo gosti pred svojim kazenskim prostorom, zato smo imeli kar nekaj težav v zadnji tretjini igrišča. Osredotočili smo se na igro preko bočnih položajev, ampak na žalost nam ni ravno uspevalo. Na koncu pravična delitev točk, ker za kaj več nam je na žalost zmanjkalo kvalitete. Čeprav nam ni uspelo osvojiti treh točk, so fantje garali skozi celotno srečanje in prikazali veliko mero želje po točkah, zato verjamem, da se nam bo prej kot slej obrnil rezultat v naš prid, ker trenutno na trenignih funkcioniramo dobro...Treba še naprej vztrajati....."
Postava Brinje Grosuplje: Jakob Ambrožič, Adnan Abdić, Alen Hadžipašić, Nejc Koler, Jan Smrekar(od 78' Marko Perič), Andraž Žugič, Denis Boh, Miha Černič, Tilen Šilc, Rok Šporar, Vid Ambrož(od 71' Primož Rozina)
V soboto sledi v Grosuplju tekma proti Velesovu. V jesenskem delu so Gorenjci v medsebojni tekmi doma osvojili točko, tokrat pa upamo da bo igra domačim stekla. Vabljeni v soboto ob 16:30 v Športni park Brinje.(gr)