3.SNL> V Žireh zanesljivo do zmage

NK ŽIRI : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 3 (0:2)
Nace Eržen(87'); Niko Adamič(10'), Matevž Fortin(20'), Miha Dobnikar(64')

Nogometaši Brinja so na dobro pripravljeni zelenici v Žireh prikazali odlično igro in zasluženo osojili celoten komplet točk.

Od samega začetka je bila pobuda v igri na strani gostov iz Grosuplja. To je hitro prineslo tudi rezultat. Akcijo iz desne strani je pozorno spremlajal Niko Adamič, ki je z ustrezno reakcijo zadel za vodstbo z 0:1. Le deset minut pozneje je vodstvo Brinja na 2:0 povišal Matevž Fortin. V nadaljevanju prvega polčasa je bila igra pod nadzorom nogometašev Brinja, kljub temu pa bi v eni od akcij domači znižali zaostanek.

Drugi polčas so domači začeli nekoliko odločneje in povzročili gostom nekaj težav, a so jih le ti z lepo akcijo v 64. minuti s svojim tretjim zadetkom umirili. Akcijo je zaključil Miha Dobnikar. V nadaljevanju se je igra odvijala med obema kazenskima prostoroma, brez izrazitih priložnosti za zadetke. Domači so v 87. minuti prišli do častnega zadetka, zmage Brinja pa niso ogrozili.

Trener Goran Stanković po tekmi: "Fantom čestitam za zmago in  prikazano igro,ki nam je lahko vodilo za naprej."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Miha Dobnikar, David Dedić, Adnan Hajdarević, Jaka Cimerman, Matic Povh, Niko Adamič, Matevž Fortin, Nal Strajnar, Denis Boh. Rezerve: Alexander Stožinič, Ervin Smajić, Primož Potočar, Alen Hadžipašić, Klemen Štrancar, Matevž Gabrovšek

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Nogometaši Brinja so z zmago ohranili stik z vrhom prvenstvene lestvice 3.SNL center, kjer na 3. mestu za vodilnim Bledom zaostajajo za 7 točk. 

Prihodnjo soboto v Grosupljem gostuje ravno vodilni Bled. To bo še zadnji pravi derbi jesenskega dela prvenstva 3.SNL center. Tekma se bo v Grosupljem pričela ob 13:30. Vabljeni.