Klemen Frangeš o delu s selekcijama U-9 in U-13A

Selekcijo U-13A in nogometaše U-9 je v sezoni 2017/2018 vodil trener Klemen Frangeš. 

V strostni kategoriji se mladi nogometaši prvič srečeujejo s tekmovalnim športom. Trener Klemen Frangeš je o delu z nogometaši v selekciji U-13A v pravkar končani sezoni povedal:

"Sezono lahko ocenimo z absolutno pozitivno oceno. Fantje so skozi celotno obdobje kazali pripravljenost za delo in veliko željo, tako na treningih kot tekmah. Kljub številnim nihanjem v igri, smo v celoti gledano, kot ekipa, delovali dobro. Najpomembnejša stvar je individualni napredek, ki ni izostal. Najpomembnejši razvojni vidik v omenjeni starostni kategoriji je očitno opazen. Razlika med nami in najboljšimi posamezniki v regiji in državi obstaja le še v fizičnem razvoju, ki pa je v teh nogometnih letih povsem nepomemben in spremenljiv. Fantom želim obilico športne sreče in dobrega, ter prizadevnega dela, predvsem, v prihodnje. Zahvala staršem za zaupanje in podporo fantom."

 

V starosti do devetega leta starosti, se nogometaši učijo osnovnih nogometnih veščin. Klemen Frangeš je o delu z ekipo U-9 povedeal:

"Pri selekciji U9 je še posebej izrazit napredek v primerjavi z začetkom sezone, ko smo delovali zelo nebogljeno. Z nogometno abecedo in počasnimi koraki smo osvajali tehnične elemente brez katerih se nogometa ne da igrati. Očiten napredek pa je opazen v zadnjih dveh mesecih, ko smo podrobneje začeli spoznavati vsebine skupinske in moštvene taktike. Tako je individualni napredek fantov še bolj prišel do izraza. Kljub številčni zasedbi, smo treninge uspeli izpeljati na zadovoljivi ravni. Zahvala staršem za podporo fantom."