1.SNL U-15> V tekmi preobratov zmagali gostje

NK BRINJE GROSUPLJE : NK KRKA 2 : 3 (0:0)
David Petrušić(52'), Jan Tibola(54'); Žan Bracovič(47'), Etjan Korenič(65'), Filip Zupanič(71')

Starejši dečki so tekmo 21. kroga 1.SNL U-15 zahod odigrali v petkovem večeru. V goste je prišla novomeška Krka. Glede na položaj na lestvici, so bili favoriti domači nogometaši.

V prvem polčasu ekipi nista dosegli zadetkov. Večino časa je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, z malo priložnosti za zadetek. Grosupeljski nogometaši so sicer imeli nekaj obetavnih napadov, a je proti obrambno postavljenemu nasprotniku zmanjkalo malo potrpežljivosti, kar je vodilo v napačne odločitve. Gostje so grozili z hitrimi napadalci, ki pa so bili pravočasno zaustavljeni.

Sledil je zelo razburljiv drugi polčas v katerem sta ekipi dosegli pet zadetkov. V sredini polčasa so v razmaku petih minut padli kar trije zadetki. Po vodstvu gostov v 47. minuti tekme, se je prebudila tudi četa trenerja Gorana Markovića. Dva lepa predložka iz strani in dva zadeka s streli z glavami Petreušiča in Tibole v razmaku dveh minut sta prinesla popoln preobrat in vodstvo domačih nogometašev. Tekma se je je že počasi iztekala, ko so gostje izid poravnali na 2:2. V zadnjih minutah so domači želeli doseči zmagoviti zadetek, toda nekaj sekund pred koncem tekme so grosupeljski nogometaši po napaki prejeli še tretji zadetek in gostje so zmagali z 2:3.

Trener Goran Marković: "Najprej čestitke gostujoči ekipi za zasluženo zmago. Mi smo si želeli, ampak na žalost smo imeli premalo razpoloženih igralcev. Poleg tega, smo se prvič srečali s tako zgoščeno postavitvijo, tako da nam je v zadnji tretjini manjkalo konkretne ideje. Kljub temu, da smo rezultat iz 0:1, obrnili v 2:1, so nas na koncu individualne napake oz. individualna kvaliteta (hitrost) gostujočega igralca stale pozitivnega rezultata. Fantje morajo glave dvigniti gor in še naprej zavzeto trenirati kot do sedaj. So na pravi poti, ampak ne smejo pozabiti, da skromnost in predanost prinaša lepe upehe. Na žalost smo na tej tekmi bili preveč obremenjeni z drugimi zadevami, kot pa z našo igro in individualnimi nalogam . Verjamem, da smo se iz te tekme nekaj naučili, in da bomo že na naslednji tekmi spet šli po začrtani poti."

Razočaranje je bilo na koncu veliko, sploh zaradi načina na kateri je bila tekma izgubljena. A takšen je šport. Običajno se da iz poraza naučiti največ, kar je potrebno izkoristiti in že v petek na Ježici proti Interblocku pokazati pravi obraz.