Na domačem stadionu boljši od Tolmina

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 17. marca, odigrali srečanje 21. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so z rezultatom 1:0 premagali ekipo Tolmina.

kene7

Modro-rumeni so takoj zagospodarili na igrišču in jasno nakazali, da gredo na zmago. V 6. minuti se jim je začetni pritisk obrestoval, saj je Žaler z lepim strelom z glavo zatresel gostujočo mrežo. Kljub vodstvu domači niso popuščali in si še naprej pripravljali priložnosti. Dve obetavni situaciji za zadetek je imel Stojaković, a ni uspel meriti dovolj natančno. Na drugi strani so si Tolminci priigrali le eno priložnost za izenačenje. Ob koncu polčasa je bilo vroče v kazenskem prostoru Brinja, a domači branilci so blokirali nevaren strel in ostalo je pri minimalnem vodstvu modro-rumenih.

V drugem polčasu smo spremljali enosmerni promet proti vratom Tolmina, a varovanci Gorana Markovića niso bili dovolj zbrani v zaključkih akcij. Nogometaši Tolmina so v zadnjih 10 minutah tekme vendarle pritisnili proti vratom Brinja in prišli do ene priložnosti, vendar niso resneje ogrozili vrat, na katerih je stal Tiganj.

Domači so zadržali minimalno vodstvo in zasluženo prišli do treh točk.